joi, 21 iulie 2011

Şah la ... autorităţi

De Sf. Ilie, familiile evacuate s-au întors la casele lor... Nu pentru că S.C. OMV-Petrom S.A., autorităţile sau cine ştie ce samsari politici ar fi rezolvat problema acumulării de gaze, ci pentru că tăişul disperării şi al neputinţei i-a făcut să-şi înăbuşe instinctul de conservare. Astfel, cu mic, cu mare, începând cu orele 10.00, au descuiat uşile propriilor locuinţe şi au intrat în ele ca şi cum cele aproape opt luni de evacuare ar fi fost doar un coşmar din care, în sfârşit, s-au trezit. Cu excepţia locuinţei în care s-a produs explozia, celelalte case sunt locuibile, doar câteva covoare deranjate, pe ici-colo, mai amintesc de evacuarea în pripă efectuată în decembrie, anul trecut.
         Bineînţeles că, de la un asemenea demers, nu puteau lipsi cele două instituţii surori: Jandarmeria şi Poliţia. De data aceasta însă, d-l Mahu nu a mai venit... Mare păcat! Când ne obişnuisem şi noi mai bine cu înjurăturile sale birjăreşti, iată că superiorii l-au trimis în concediu de odihnă. În locul lui a sosit însă şeful Jandarmeriei, d-l Enache Vasile, care, după câteva discuţii mai aprinse cu „sinistraţii”, a revenit la sentimente normale, demonstrând că se poate şi altfel. Până la urmă, s-a înţeles ceea ce trebuie să înţeleagă orice angajat al Statului: sunt plătiţi din banii noştri să ne ajute, nu să ne pună beţe-n roate!
         Din partea U.A.T. Zemeş, venit direct de pe platourile de filmare a seriei Matrix, d-l viceprimar s-a chinuit să-şi afişeze ochelarii „Dolci Cabana” prin faţa celor evacuaţi, cerşind practic dreptul la o secundă de celebritate. În loc însă, a primit numai zâmbete ironice şi mesaje de încurajare, de genul : „ – Fă-te că lucrezi, Emile !”.
         Pentru a mai înmuia suferinţele prin care trec, oamenii au chemat şi preoţii din localitate, pentru efectuarea unei slujbe. În acest context, şeful Poliţiei Moineşti, d-l Margină Gelu, şi-a permis să trimită Postului de Poliţie Zemeş un fax prin care i se cerea şefului de post să vorbească cu preoţii în vederea anulării demersului creştinesc. Care va să zică, atât a gândit el, cu căpşorul ăla prea mic pentru o şapcă atât de mare, că n-ar fi rău dacă amărâţilor li s-ar lua şi dreptul la credinţă. Dar preoţii şi-au văzut de-ale ortodoxiei şi au făcut ceea ce trebuia făcut, ignorând delirul înfiorător al unui om care parcă a uitat că este om.
         Colac peste pupăză, la cererea autorităţilor, câţiva angajaţi E-ON Gaz, şi-au făcut apariţia în zonă, cu intenţia declarată de a face lumină în plină zi, prin efectuarea unor măsurători. Concluziile acestora vor fi anunţate în zilele următoare.



               Vă mulţumim, d-le vice !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu